logo

Bécs

2019. Jan 06.

Részvételi díj: 33000 Ft

Bruegel Bécs

Bécs

2019. Jan 06. - 2019. Jan 06.

Részvételi díj: 33000 ft

Breugel kiállítás kerül megrendezésre a festő halálának 450 éves évfordulójának tiszteletére.

Szeretettel invitáljuk a Belvárosi Kulturális Szalon Klub exkluzív programjára, egy bécsi kirándulásra, melynek célja, hogy együtt nézzük meg a Bruegel kiállítást a bécsi Kunsthistorisches Museumban. A kiállításon páratlan művészettörténeti vezetést kapunk magyar nyelven.

Utazás: Mercedes luxus limuzin busszal 
Program

08.00 Találkozó (Budapesti Kongresszusi Központ Parkolója)
Bruegel kiállítás Bécs 
Közös Lunch (alternatív)
Szabad program  (javasoljuk a Monet kiállítás megtekintését) 
17.00 Indulás haza Bécsből
20.00 Hazaérkezés Budapestre (Budapest Kongresszusi Központ parkolója)

A megunhatatlan császárváros mindig tartogat valami meglepetést! 
A tél nagy szenzációjaként Idősebb Pieter Bruegel, a neves flamand festőcsalád első, legjelentősebb tagja, a XVI. század legnagyszerűbb alkotójaként ismert. Ma már szinte csak paraszti életképek művészeként említik, ugyanakkor kortársainak elismerését elsősorban rajzolóként vívta ki. Életének szinte utolsó szakaszáig készített rajzokat és rézmetszeteket. Olykor szatirikus, máskor erkölcsi célzatú, groteszk vagy fantasztikus képeket rajzolt. Rajzainak értéke ebben az időben vetekedett Európa legjobb művészei alkotásainak árával. Elsősorban bibliai és falusi jelenteket örökített meg. A falusi életről készített rajzok olyan részletességgel és realista módon elevenítik meg a XVI. századi Flandriát, hogy történelmi dokumentumokként is felhasználhatók. Hírnevét „A hét főbűn”-t ábrázoló metszetsorozat szilárdította meg.

Bécsben a Szépművészeti Múzeum a festő legnagyobb gyűjteményével rendelkezik. Ez annak is köszönhető, hogy a Habsburgok felismerték Bruegel képeinek kivételes minőségét és eredetiségét, így megpróbálták megszerezni a tekintélyes munkáit.

Múzeumokban és magángyűjteményekben Bruegel műveit jogosan tartják a legértékesebb alkotásoknak, így eddig azok túlnyomó többségét nem is kölcsönözték kiállítás céljából más múzeumoknak. Most elsőként láthatjuk más gyűjtemények alkotásait is a császári fővárosban, amely Bruegel életművének áttekintése kapcsán szenzációs különlegességgel bír.

A Program Klubtagjaink részére lett meghirdetve. Amennyiben szeretne részt venni az utazáson, írjon nekünk, agy hívjon bennünket a megadott telefonszámokon.

+36203367806

serfozokrisztina@belvarosikulturalisszalon.hu