logo

Centrál Kávéház

2020. Jan 14.

Részvételi díj: 15000 Ft

Művészeti Lakoma / Utolsó vacsora - Leonardo 500 / Centrál Café

Centrál Kávéház

2020. Jan 14. - 2020. Jan 14.

Részvételi díj: 15000 ft

Korabeli Itáliai Lakoma és művészeti előadás a Centrál Cáféban!

Legyen a vendégünk egy fantasztikus vacsorára, szép borok társaságában és közben hallgassa meg Szirbek István, Párizsban élő művészettörténész szórakoztató és egyben lélegzetelállító előadását Leonardo Da Vinciről különös tekintettel főművére, az Utolsó Vacsorára!

Életéről és művészetéről megjelent tanulmányok könyvtárakat töltenek meg. Tudósok ezrei kutatják világunk egyik legnagyobb és legtitokzatosabb mesterének minden lépését. Az ő vezetésükkel tehetünk egy varázslatos időutazást, amely Leonardo és a reneszánsz mesés világába vezet.

Lélegzetüket visszafojtva figyelhetjük, amint fiatal, művészi ambíciókkal telve Leonardo Milánóba érkezik. Milyen lehetett Ludovico Sforza herceg udvara és városa, ahol a kor legnagyobb zsenije 17 éven keresztül alkotott? Ecsetvonásai nyomán az Utolsó vacsora minden apostola helyet foglal az Úr asztalánál! De miért olyan híres a "La ultima cena"? Tömött sorokban álló turisták ezrei csodálják meg naponta! De az esztétikai élményen túl, értik-e a mester hozzánk intézett valódi üzeneteit?

Egy vetítettképes előadás keretében, ezekre a kérdésekre keresi a választ Szirbek István Párizsban élő művészettörténész. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A vacsorával egybekötött program ára: 15.000 Forint

Az ár tartalmazza a három fogásos vacsora, válogatott borok, ásványvíz és kávé árát!

„Üljön közelebb a művészethez!”