logo

találkozó a Centrál Kávéház előtt

2019. Okt 12.

Részvételi díj: 5500 Ft

Fizetek Főúr, volt egy feketém!

találkozó a Centrál Kávéház előtt

2019. Okt 12. - 2019. Okt 12.

Részvételi díj: 5500 ft

A századfordulótól az újhullámig, amit mindig is tudni akartál a kávéházakrólNyakunkba vesszük a belvárost, hogy egy képzeletbeli időutazáson vegyünk részt a kávéházak nyomában. Sétánk során a századforduló igazán vérbő, élettel teli kávéházi életének egyik legmeghatározóbb állomásán kezdjük. A Centrál Kávéház gyönyörű falai között, egy finom klasszikus kávé és sütemény mellett elmeséljük. kik voltak a századforduló leghíresebb művészkávéházának  törzsvendégei, miféle pletykák keringtek akkoriban, s mit szolgáltak fel itt. Sétánk során megtudhatják, hova jártak az egykori gavallérok, párbajsegédek, és szegény költők, és miért jártak pont ezekbe a kávéházakba az egykor még működési engedéllyel rendelkező ledér hölgyek is. Nos, itt további izgalmas hírekre számíthatunk.
Kultúrtörténeti sétánk továbbhaladva a kor esztétikai és gazdasági változásain bepillanthatunk a Kádár korszak legépebben megmaradt presszójába. 
Egy tájékozott kávéfogyasztó nem hunyhat szemet új idők, újhullámos kávéi felett sem. Így érkezünk meg napjaink egyik emblematikus újhullámos kávét kínáló állomásához. Megkóstoljuk és megtudjuk mitől újhullámos egy kávéház, s a kávé. Minek köszönhető világhódító útja, s igaz-e a pletyka, hogy már egy új irányzat van megszületőben? 

Sétánk kihagyhatatlan állomása a  múlt század eleji pezsgő atmoszférát újjá élesztő új szálloda és a hozzá tartozó Párisi Passage Café & Brasserie étterem, díszes majolika csempékkel, muránói üvegmozaikokkal és a lélegzetelállító luxfer-prizma kristálykupolával. 

 

Egy séta úgy kerek, ha nemcsak az elmének, hanem a gyomornak is élvezetet nyújt....

Séta vezetője: Vicsápi Éva, idegenvezetőTalalkozó Central Kávéház előtt.

Séta tervezett ideje: 2-2 és fél óra 5500 forint , mely tartalmazza a kávékat, és egy nagyon finom süteményt a Centrál Kávéházban.